Viikonloppuun mahtui Bilbao Live -festivaalia ja rantapötköttelyä San Sebastianissa. Niistä myöhemmin... Nimittäin eilen kun olin lähdössä San Sebastianiin niin nokkelana poikana jätin vara-avaimet lukkoon, oven sisäpuolelle. Täällä siitä seuraa että ovea ei saa enää auki. Oli sunnuntai-ilta, vuokraisäntä ei vastannut puhelimeen eikä ollut kotona. Espanjaa osaan nykyään sen verran että pystyn tilaamaan sämpylän, por favor. Kaikenkaikkiaan siis melko huvittava tilanne.

No, pyöriskelin rapussa sormi suussa ja mieli maassa. Onneksi naapurin koirankasvattajatäti oli kotona, ja puhui hieman englantia. Hänelle oli käynyt samoin joskus, joten tilanne oli tuttu. Mietimme, että tässä on nyt 2 vaihtoehtoa: mennä naapurin parvekkeen kautta minun parvekkeelle ja ikkunasta sisään, tai murtautua oven kautta. Oven saa kuulemma auki luottokortilla. No, koska naapuri ei ollut kotona, eikä tullut vaikka pari tuntia odottelin, jäi ainoaksi vaihtoehdoksi mennä ovesta sisään. Ei muuta kuin sullomaan vanhaa luottokorttia oven väliin. No, kortti meni päreiksi ja hiki valui, vaan ovi ei auennut. Lopulta tilasin naapurin
avustuksella "spesialistin", eli lukkosepän. Spesialisti osoittautui nuoreksi surffisälliksi, joka sulloi joustavan muoviläpyskän oven väliin, rynkytti ovea 2 sek, ovi auki, 120 euroa, por favor.