Pääsin tänään luennolta pois mukavasti etuajassa, kiitos espanjalaisten opiskelijoiden. Sosiología del género -luennolle (sukupuolen sosiologiaa tms.) piti lukea viisi artikkelia, joita oli tarkoitus käsitellä tunnilla, mutta enemmistö oli lukenut vain kaksi. Tästäkös opettaja hirmustui ja lähetti kaikki kotiin lukemaan artikkelit ensi kertaa varten ynnä kirjoittamaan niistä tiivistelmää. En siinä viitsinyt hirveästi mainostaa, että minäpä olen lukenut kaikki (paitsi aamulla bussissa en ehtinyt viimeistä kahlata ihan kokonaan läpi)  koska olisin voinut joutua vaikka esittelemään artikkelit muille... kieli sujuu jo jossain määrin, mutta monimutkaisten asioiden selittäminen espanjaksi on kyllä yhtä tuskaa.

Keskiviikon kurssilla esim. en kerta kaikkiaan onnistunut sanomaan mitään, kun opettaja pyysi määrittelemään postmodernismin. Kohtuullisen noloa, kun olin juuri retostellut lukeneeni aiheesta useita kirjoja. Lopulta päädyin kertomaan proffalle, että espanja on minulle erityisen vaikeaa koska oma kieleni on niin erilaista... (selittelyn makua?)  tästä syntyi ihan kiinnostava pieni keskustelu, koska opettaja luuli suomen olevan germaaninen kieli. Olen myös selittänyt yhdelle yliopiston vartijoista suomen kielen alkuperää. Hän luuli sen olevan ruotsin tai venäjän sukulaiskieli, luonnollisesti. Alkaisikohan Suomessa joku taho maksamaan minulle palkkaa tästä ruohonjuuritason valistustyöstä?

Mutta nyt niihin kevään merkkeihin: Yliopiston ympärillä olevissa puissa oli isoja, muhkeita pajunkissoja! Tai puunkissoja, en tiedä ovatko ne puut pajuja vai mitä. Kevät alkaa tosiaan jo lähestyä uhkaavasti  täällä päin Eurooppaa. Ne muutamat puulajit, jotka eivät tiputtaneet lehtiään syksyllä, pukkaavat jo kukkaa. Lisäksi laskisin kevään merkkeihin myös mummon, jonka näin tänään bussissa: hän oli värjännyt tukkansa kirkkaan viininpunaiseksi ja pörhentänyt sen pajunkissamaiseksi tupsuksi. Mummo oli selvästi ylpeä kampauksestaan ja hiveli sitä vähän väliä. Harmi kun minulla ei ole omaa kameraa, olisin voinut tallentaa nämä veikeät kevätilmiöt!

-- Johanna