Lomalla Etelä-Suomessa oli kivaa ja hikistä. Tapasimme joukon tuttuja ja kävimme kiikulla muun muassa Kustavissa (olipa vähän tiukka greidi joillain reiteillä!) ja Mynämäellä. Uimassakin käytiin ja sain pienen leväallergian. Paluu Ouluun ja arkeen oli puolestaan kiintoisa. Ajoimme eilen illalla takaisin ja huristimme tottakai heti katsomaan remonttiasuntoa - senhän piti olla tänään valmis.

Nohohhoo, valmis se ei ole, mikä ei sinänsä ollut yllätys tahi järkytys. Hieman ikävää sen sijaan oli, että pesuallas oli isketty väärään kohtaan, jonka johdosta pesukone ei kunnolla mahdu kylppäriin. Remppaajat olivat nokkelasti päätelleet, että meillä ei ole pesukonetta, koska sitä ei asunnossa näy, joten sille ei tarvitse erityisesti jättää tilaa. (Samalla logiikalla meillä ei ole myöskään sänkyä, tv:tä, keittiönpöytää eikä oikeastaan mitään muutakaan.) Lisäksi taitavat remppareiskamme olivat jotenkin tukkineet kellarin viemärin, ja vesi oli tulvinut häkkivarastoihin. Ja arvatkaapas kenen varasto on täppötäynnä tavaraa ulkomailla asumisen vuoksi! Olipas kyllä mukavaa ja leppoisaa tyhjätä varastoa klo 00.00 ja pelastaa kostuneita tavaroita. Kaikeksi onneksi varaston pohjalla olleet paksut pahvilaatikot olivat imaisseet ison osan vedestä ja siten suojanneet sisältöä. Vain pieni määrä ei-niin-arvokasta paperitavaraa lensi roskiin.

Yöllä en saanut unta, olin aivan raivosta virkeä ja kun lopulta nukahdin, näin painajaisia väärän värisiksi maalatuista eteisen seinistä jne. Aamulla en ehtinyt syödä, vaan painuin suoraan YTHS:lle tilaamaan silmälääkäriaikaa - Espanjasta (?) saamani sitkeä silmätulehdus näyttää uusivan taas. Nälkäisellä ärhäkkyydellä sain lääkäriaikaa aikaistettua kuusi päivää. Seuraavaksi menin heilumaan mittanauhan kanssa asunnolle, pyydystin putkimiehen ja työnjohtajan ja intin niin kauan, että allasta suostuttiin siirtämään 7 ja puoli senttiä vasemmalle. En ole nälkäisenä ja väsyneenä yhtään mukava, mutta asiat näköjään hoituvat.

Vähän positiivishenkisempää sekä kuvitettua lomapäivitystä on luvassa piakkoin, ja se paluumatkankin kolmas osa on tulollaan... nyt syömään.

-- Johanna