Kesäkuun lopun kunniaksi laitan tänne muutaman kuvan kevään ja alkukesän kiipeilyreissuilta. Huomenna eli torstaina lähdemme kesälomareissuun Amsterdamiin ja Saksaan Frankenjuralle, ja toivottavasti siellä saadaan napsittua lisää kiintoisaa kuvamatskua. Tarkoitus on Damin kaupunkilomailun jälkeen kiivetä pari viikkoa Baskimaasta tuttujen Lisen ja Philippin kanssa.

Laiskuudesta ja muista kiireistä johtuen kevään hiihtoreissujen kuvat jäivät laittamatta tänne. Niitä löytyy kuitenkin Ilkan uudesta galleriasta, joka on vielä vähän kesken. Napauta Skiing-kansiota, josta avautuu alakansioita, mm. Hemavanin reissusta.

Kevään ulkokiikut aloitin vappuna Vaasassa. Ilkka oli tuolloin Lyngenissä Norjassa. Kiipeilykuvat ovat ylivalottuneita tai tärähtäneitä, johtuen siitä, että en osannut käyttää kameraani. Yksi auringonlaskukuva mökkimme rannasta sentään onnistui. Sankaritekona heitin talviturkin mereen.

1675077.jpg
photo: Johanna

Toukokuun loppupuolella kutsuivat Kirnujen kiikut. En vieläkään osannut käyttää kameraani, mutta onneksi kuva kiipeilykoira Leilasta onnistui. Leila on Lhasa Apso, ja todella vetreä ikäisekseen. Toivottavasti itsekin jaksan 8-kymppisenä mummona juosta kavereita karkuun pitkin metsiä ja varastaa karkkeja repuista.

1675079.jpg
Photo: Johanna

Toukuun lopussa ja kesäkuun alussa etsimme enemmän tai vähemmän organisoituneesti ja myös Kansalaisen karttapaikan uusien ilmakuvien avulla kiviä Ylivieskan suunnalta. Ensimmäisen etsintäretken tulosta on allaoleva Hanhikivi + pari pienempää murkulaa, toisella kerralla löysimme käsittämättömän määrän sääskiä ja pari profiililtaan huonoa kiveä.

1675082.jpg
Photo: Johanna

Ruotsin puolella on uusi kiva köysittelypaikka, josta on tullut alkukesän suokkari. Falkbergetille on vain 205 km Oulusta, joten se on meidän uusi lähikallio.

Tiki lähdössä matkaan, Ilkka varmistaa.

1675084.jpg
Photo: Johanna

Siellä se menee.

1675089.jpg
Photo: Johanna

Aila kurkkii seuraavia otteita.

1675088.jpg
Photo: Johanna

Tiki kertoo, miten se kiipeily tapahtuukaan.

1675062.jpg
Photo: Ilkka

Falkkareilla synttärikakulla kesäkuun puolivälissä. Käpykakku sopii vanhalle kävylle.

1675061.jpg
Photo: Ilkka

Samaiselta reissulta: kalliolla ei ole tällä hetkellä kuin 8 reittiä, ja muutama suomalainen + ruotsalainen köysistö onnistuivat ruuhkauttamaan paikan varsin tehokkaasti.

1675059.jpg
Photo: Ilkka

Hop! Erkki tippuu.

1675063.jpg
Photo: Ilkka

-- Johanna