Tilitin tässä taannoin oudohkosta espanjan opettajastani. Kyllästyin totaalisesti tyypin horinoihin (anteeksi suorasukaisuuteni) pian postauksen jälkeen ja jättäydyin kurssilta pois. Tuntui, että opin enemmän espanjaa luokan ulkopuolella. No, pääsiäisen jälkeen kielikeskuksesta tupsahti viesti: Herra J.L. alias 47 on sairastunut ja on pois ainakin pari päivää. Melkein heti tämän jälkeen postilokeroon napsahti uusi meili, jossa ilmoitettiin uuden opettajan olevan etsinnässä. Vaikka en Herra 47:n opettajankykyjä arvostakaan, hieman hätkähdin ja toivoin, ettei kyseessä olisi mikään kovin vakava sairastuminen. Myöhemmin kuulin kiertoteitse, että sairauden nimi olisi ollut "potkut". Ilmeisesti oppilaiden valitus lopulta kuultiin...

Muutama viikko kului ilman omaa opettajaa, ja jatkoryhmäläiset saivat sillä välin osallistua keskiryhmän eli Ilkan ryhmän tunneille. Kävinkin siellä pari kertaa pätemässä. Viime viikolla kielikeskus viimein kunnostautui ja palkkasi meille jatkoryhmäläisille ihan oikean, pätevän espanjan opettajan! Tämän herran tunneilla keskustellaan, taivutetaan verbejä ja saadaan jopa kotiläksyjä! Kaikki saavat puhua ja kirjoittaa, ei vain opettaja. Mikä autuus. Muutaman tunnin aikana olen oppinut jo vaikka mitä aivan äärimmäisen oleellista ja saanut lisää rohkeutta puhumiseen. Jos kyseinen opettaja olisi ollut meillä koko kevään, puhuisin jo todella sujuvaa espanjaa. Harmi vain, että luentokausi loppuu ensi viikon perjantaina. Meille jäi siis ruhtinaalliset viisi kertaa tämän Oikean Opettajan kanssa. Hän kuulemma opettaa tavallisesti amerikkalaisia eli on luultavasti jonkun yksityisen kieli-instituutin palkkalistoilla, joten epäilen hänen olevan kielikeskukselle hieman kalliimpi panostus kun Herra 47.

Yritän olla nurisematta liikaa, sillä kaikki espanjalaiset yliopistot eivät järjestä kielikursseja ollenkaan lukukausien aikana. Minulle syksyllä käydyt pari kurssia olivat kyllä aivan elintärkeitä, vaikka kielitaidossa on vieläkin todella paljon petraamista. Sen verran vahvoilla kuitenkin aletaan olla, että aion hommata espanjasta itselleni "toisen englannin". Pitää siis tavalla tai toisella jatkaa opintoja Suomessa.

-- Johanna