Noniin, bileet on ohi ja veikkaan että aika suurella osalla Bilbaon asukkaista saattaa olla hikisiä öitä tiedossa nyt alkuviikosta. Liskoja voi olla liikenteessä. Juhlien loppumisen huomasi mm. siitä, että aamulla heräsin ennen herätyskelloa ulkoa kuuluviin työn ääniin, paukuttavat tuota siltaa. Niitä ääniä ei olekkaan viikkoon kuulunut.

Tässä vielä muutama kuva viikonlopulta.

169078.jpg

Tämä on se baskiukko jolle täällä julisteissa syötetään Espanjan pääministeriä ja muita poliitikkoja. Näköjään lapsetkin kelpaa pahemman puutteessa.

169077.jpg

Lauantaina kaupungilla käytiin perinteisten baskilajien kisat. Taas nosteltiin kiviä ja katkottiin puita, tällä kertaa sahalla. Päälajina oli kuitenkin köydenveto. Kuvassa kiskoo hopeajoukkue.

169075.jpg

Viikonloppuna vanhassa kaupungissa oli erikoispaljon katutaiteilijoita ja kaupustelijoita. Tämän piirtäjän lisäksi eläviä patsaita, pika-taidemaalareita, katusoittajia ym. oli vieri vieressä.

169074.jpg

Ja sitten oli tämä päätön mies.

Lisäksi näin taas sen saman "intiaani"porukan, joka soittelee panhuilulla klassikoita ja hyppii sulkahattu päässä joka paikassa. Olen nähnyt saman jengin tänä kesänä Barcelonassa, Rovaniemellä (!) elojuhlissa ja nyt sitten täällä.

Sunnuntainen ilotulitus oli ehkä kaikkein hienoin koko viikon aikana. Saa nähdä sitten pärjääkö se kisoissa. Täällä nimittäin yhtenä kriteerinä on se, kuinka paljon ilotulituksesta lähtee ääntä. Mitä enemmän sen parempi. Sunnuntaisesta tulituksesta puuttui se n. 5 minuutin pelkkää pauketta (ilman hienoja räjähdyksiä) -osuus joka useimmissa muissa oli. Se laskee varmaan pisteitä.

169073.jpg

Semmoiset juhlat, tulipa koettua. Huomenna Johanna tulee tänne, haen hänet Madridista. Meillä on tässä pari viikkoa lomaa, joka käytetään varmaan aika tarkkaan kiipeilyyn. Tosin Johannalla alkaa viikon kuluttua yliopistolla Espanjan intensiivikurssi aamuisin. Minäkin yritän osallistua, toivottavasti ottavat mukaan vaikka en olekkaan siellä kirjoilla.