Viime viikon olin Läskikymppikavereiden (Tatu, Tuomas, Teemu, Harri ja Jaakko) kanssa viikon Ranskan alpeilla La Gravessa lomailemassa. Tämän viikon olenkin sitten toipunut ko. reissusta... Kivaa oli, vaikka uutta lunta ei tuolloin tullutkaan. Sitä alkoi tietysti sataa heti kun minä lähdin pois. Muut jannut jäivät vielä toiseksi viikoksi ja Verpparin puuterissa on nyt kuulemma sukelleltu. Niinpä tietysti. Alla kuvia viikon varrelta (lisään pari vielä myöhemmin).

Telluh...miehet Teemu ja Jaakko Lautaretissa. Graven hissi oli maanantaina kiinni tuulen vuoksi joten lähdimme pienelle randolle. Tavoitteena takana näkyvä huippu.

466458.jpg

Jasu laittaa suksia reppuun kun mäki muuttui liian jyrkäksi skinnata.

466462.jpg

Teemu. Ihan hyvää laskua saimme vaikka lumi nyt ei mitään unelmapuuteria ollutkaan.

466464.jpg

Tatu La Gravessa, Trifide I -kuluaarissa. Lunta oli sen verran vähän että
kuluaariin sisäänmeno oli hieman kuumottavaa kikkailua jyrkässä kivikossa. Paikan tunteville siis tiedoksi että ainakin näillä lumilla ykköseen on paras laskeutua köydella, nollan kautta on melko hikistä mennä. Kakkonen on ihan ok, tosin sinne menevä poikkari on vaikea ja aika jännittävä. Tai sanotaan nyt että se on pelottava. Yhden suksen mentävä latu semmoisen kiven ympäri riittävän ilmavassa paikassa. Tilanne on tosin voinut helpottua nyt kun lunta on tullut lisää. Trifide II:sen kruxi oli ok.

466467.jpg

Tatu, Tuomas ja Harri St. Christophen baarissa laskupäivän jälkeen.

466469.jpg

Tuomas laskeutumassa Trifide I:seen.

466470.jpg

Jasu ja viikset. Näitä oli kasvateltu jo ennen reissua, ja kyllähän se oli komiaa katseltavaa kun kaikilla on enemmän tai vähemmän pensselit nenän alla.

466471.jpg

Tuomas ja Jasu kertaamassa päivän sankaritekoja, jotka tapahtuivat taustalla näkyvän La Meije -vuoren läheisyydessä.

466473.jpg

Teemu mietteliäänä.

466474.jpg

Torstai-iltapäivästä lähdimme yöksi alppimajaan Villar 'd Areneen.
Seuraavana päivänä sitten n. 1000 korkeuserometrin nousu (ja lasku) ns. S-mutkan päälle. Mäki on siis S:n muotoinen iso kenttä joka nousee Chamosseire (tjsp.) vuoren harjanteelle.

Tatu ja Teemu haikkaamassa.

466475.jpg

Tatu.

466476.jpg

Lisään vielä kuvia ja päivitän tekstejä myöhemmin. Tänään lähdemme Johannan kanssa metsästämään kevään viimeisiä puutereita Pyreneille. Sinne on satanut lunta koko viikon ja on ollut aika kylmää, joten luulisi jotain löytyvän.

Mahdollisia kohteitamme ovat, kelistä riippuen, ainakin Cauterets tai Tourmalet. Majoitus on varattu Espanjan puolelta refugiosta. 25 euroa yö sis. aamupalan ja päivällisen.

-- Ilkka