Flunssa iski kunnolla sitten minuunkin. Toissa yönä heräsin kurkkukipuun ja päätin lähteä käymään lääkärissä. Eurooppalaisella sairaanhoitokokortilla pääsee täällä suht. kivuttomasti ja ilmaiseksi mihin tahansa julkisen puolen lääkäriin.

Kävin Kaikki Äidistäni- elokuvasta tutussa Hospital del Marissa, joka on tuossa parin sadan metrin päässä. Tunnin odottelun jälkeen lekuri vähän kuunteli keuhkoja ja minä yritin espanjaksi selvittää että kurkku on kipeä, kuumetta ei ole kai juuri ollut. Lääkäri määräsi kuitenkin kunnon lääkkeet. Antibioottijauhetta 3 krt päivässä 8 päivän ajan ja perhepakkaus parasetamolia. Lääkkeet maksoivat muuten yhteensä ilman paikallista kelakorttia 2,41 euroa. Apteekkari oli silti huolissaan että mitenkä nyt tehdään kun en saa alennusta lääkkeistä.

Apteekki oli muuten niinkuin sekatavarakauppa, lääkepakkauskasoja pitkin poikin. Hammastahnoja apteekkarilla oli erityisen suuri kasa kassan takana, hän oli yrittänyt kai asetella niitä hienosti mutta taideteos oli romahtanut. Oli kohtuullisen huvittavaa katsella kun vanha apteekkari yritti etsiä lääkkeitä availlen laatikoita satunnaisessa järjestyksessä. Ei mikään maailman säntillisin jamppa.


Alla pari kuvaa läheiseltä Garrafin kalliolta. Garrafiin pääsee Barcelonasta junalla, ja kallioille on asemalta vain lyhyt kävely, joten paikka sopii myös autottomalle.

Sakke 6C:llä...

2122980.jpg

...ja 7A:lla. Molemmat oli hyvin hilkulla mennä.

2122981.jpg

Garrafin auringonlasku.

2122983.jpg

Lähden jouluostoksille. Toivottavasti kaupat ovat auki, sillä täälläkin 6.12 on pyhäpäivä. Tänään on perustuslain päivä tms. Löysin netistä pari uutta kiipeily/outdoorkauppaa Balmatin, Decathlonin, Forumin ym. lisäksi: Intemperie Outdoor ja Vertic l'Eixamplessa. Vaikuttivat aika hyviltä, toivottavasti ovat auki tänään.

-- Ilkka