Sain perjantaina hommattua uuden telelinssin hajonneen tilalle, suunnilleen samalla rahalla mitä sen vanhan Nikkorin korjaaminen olisi maksanut. Tämä uusi (Sigma 70-200 f2.8 APO HSM) on paljon nopeampi tarkentamaan kuin se entinen, joten ihan hyvä diili.

Uutta leluahan piti lähteä heti töiden jälkeen testaamaan.

Köysirata Barceloneta - Montjuic. Yhden suuntainen ajelu maksaa 9 euroa, mutta kaipa tuo pitää käydä kokeilemassa. Varmasti hyvät näkymät kaupunkiin ja merelle.

1960812.jpg

Isä, poika ja satama-allas. 

1960813.jpg

Pulu. Kokeilin tässä vaan millainen bokeh uudessa linssissä on. Bokeh tarkoittaa siis sitä kun ottaa pitkällä polttovälillä (kuvassa 200 mm) ja isolla aukolla (f2.8) kuvia niin tausta menee tuommoiseksi sutuksi. Eri linssit tekee erilaista suttua eli bokehia, ja jotkut hifistelee silläkin kuinka jotkut linssit tekee hienompaa suttua kuin jotkut toiset.

1960814.jpg

Surffilauta. Rannalla oli purjelautailijoita ja räiskin muutaman kuvan heistä.

1960815.jpg

Ilma oli melko pilvinen joten kovin moni kuvista ei onnistunut, parissa kuvassa aurinko kuitenkin tuli esiin.

1960816.jpg

Kun pyörin siinä kameran kanssa niin rannalla olevan ravintolanpitäjä/ purjelautailija tuli kysymään voinko lähettää kuvia hänelle, ja voisinko tulla joskus paremmalla kelillä kuvaamaan lisää. No, mielellänihän minä. Pitää yrittää puhua ilmainen lounas jos kuvat onnistuu.

1960826.jpg

Eilen yritin mennä hakemaan sitä Bicing -korttia mutta toimisto oli kiinni. Tässä kuitenkin pari kuvaa gotico viejosta eli vanhasta kaupungista.

1960821.jpg

1960822.jpg

Satuin sopivaan aikaan katedraaliaukiolle. Siellä oli alkamaisillaan taas joku kulttuurifiesta.

Ohjelmassa mm. jättiläisiä...

1960823.jpg

Ja keppitanssia. Tämä on ilmeisesti paikallinen tanssin ja taistelulajin (siltä se näytti) risteytys. N. 8 hengen ryhmät tanssivat vaudikkaasti ja hujauttelevat siinä samalla kepeillään toistensa keppejä ja katua. Näytti ja kuulosti hauskalta.

1960824.jpg

Tänään oli sitten ohjelmassa Tarragona ja ihmistornien ja - linnojen rakennuskilpailu. Tapahtuma oli kohtuu hämmentävä...

-- Ilkka