Minulla on enää pari päivää jäljellä täällä Barcelonassa, sitten takaisin Suomeen. Blogitusaiheita sen sijaan olisi vielä vaikka kuinka... Pitää laittaa niitä nyt liukuhihnalta tulemaan.

Lauantaina el Classicoa eli Barcelona - Madrid -peliä odotellessa juoksin kaupungilla ja yritin etsiä laskureppua. Urheilukaupat menevät kiinni siestan ajaksi, joten menin kauppojen uudelleen avautumista odotellessa istuskelemaan Placa Catalunyalle, Espanjan suurimmalle aukiolle. Siellä olikin meininkiä.

2154472.jpg

Koko aukio oli täynnä puluja ja niitä syöttäviä (lapsi)perheitä.

2154461.jpg

Lasten (ja yhden pienen koiran) mielestä oli erityisen siistiä juosta maassa ruokailevan puluparven sekaan ja säikyttää parvi lentoon.

2154462.jpg

2154501.jpg

2154520.jpg

Pulut ovat pienimuotoinen ongelma täällä, niitä on nimittäin paljon. Lintujen ruokkimista ei ilmeisesti kuitenkaan ole keksitty kieltää. Pulujen ruokaa myytiin aukion laidalla olevissa kojuissa.

2154466.jpg

Isoäiti ja pienen pojan kävelytreenit.

2154468.jpg

2154471.jpg

2154473.jpg

No, onhan tuo ipanoille yksi tapa saada luontoelämyksiä keskellä suurkaupunkia.

Uusi reppu muuten löytyi perusteellisen hiplailun jälkeen. Ja illan pelissä Barca voitti Real Madridin 2-0. Olin katsomassa peliä kisastuodiossa Miriamin luona. Siellä oli kohtuu kova meininki noin kotistudioksi.
Paikalla oli n. 10 ihmistä, ja hirveä huuto päällä alusta loppuun. Pelaajaesittelyssä kaikille Realin pelaajille buuattiin jo joku paiskoi videotykin heijastamaa kuvaa tyynyillä. Barcelona rankkarin aikana oltiin hiljaa ja pidettiin ketjussa toisia käsistä kiinni. Barcelonan voittomaaleja huudettiin kurkku suorana ja pompittiin pystyssä ympäri kämppää. Ihan hauskaa.

-- Ilkka