Palasin aamulla yöjunalla Pariisista, jossa meillä oli erään projektin päätöskokous. Junassa kanssani samassa makuuosastossa matkusti aika erikoista porukkaa. Toinen oli intialainen kokki, joka on ollut Euroopassa töissä ilman lupia jo 4 vuotta, sekä bulgarialainen työnhakija joka rahoittaa elämäänsä (sala)kuljettamalla "jotain" tavaraa kaupunkien välillä. Nyt hän oli tulossa Saksasta, oli viettänyt edellisen yön kadulla Pariisissa. Barcelonasta hän otti jotain kuskattavakseen ja lähti jo tänään Milanoon. Aika epäilyttävää... En sen tarkemmin kysellyt mitä hän oikein kuskaa. Käteistä rahaa näytti olevan taskut täynnä.

Intialainen, jonka mukaan mitään viisumia tai työlupia hän ei tarvi, herätettiin poliisin toimesta aamuyöllä rajalla ja poistettiin junasta. Ehkä niden lupien olisi kuitenkin ihan hyvä olla kunnossa...

Sakke ja Kalle kävivät siis täällä parin viikon reissun. Heidän reissu meni vähän sairastamiseksi, molemmilla oli flunssaa ja muutakin remonttia. Viikonloppuna Siuranassa flunssa tarttui lopulta minullekkin ja nyt on kurkku aika kipeä. Täällä ollessaan heput sairastivat, pyörivät kaupungilla tai olivat kiipeämässä. Viikonloppuisin ja iltapäivisin lähdin luonnollisesti mukaan reissuihin. Saken autoa säilytimme läheisen kauppahallin parkkihallissa kokonaisedulliseen 34 euron vuorokausihintaan.

Ensimmäiseksi kiipesimme Montserratissa. Tavoitteena oli kiivetä pitkä, helppo reitti ja tutustua kiveen, Konglomeraatti oli uutta Sakelle ja Kallelle. Vaan nälkä kasvoi matkalle kalliolle, ja lopulta valitsimme reitiksi 4 kp:ta, 6a, 6b, 6b, IV (eli ei niin helppo).

Köysitykki Sakke ihmeissään ekalla köydenpituudella. Montserratin 6a osoittautui liian vaikeaksi ja jätimme kiipeilyn ekaan köydenpituuteen.

2116994.jpg 

Kiipeilyn jälkeen kävelimme vähän ympäriinsä ja katselimme Montserratin maisemia. Joku kirkko...

2116996.jpg

Vuorikauris. Nämä nelijalkaiset kavioeläimet (vai sorkka- ?) pomppivat ketterästi ylös alas seiniä joissa menee kiipeilyreittejä. Käsittämättömiä eläimiä.

2116997.jpg

Montserratin auringonlasku korvasi lyhyeksi jääneen kiipeilypäivän.  Missasimme viimeisen funikularin (junan tapainen) alas luostariin, joten "jouduimme" kävelemään aika hienoissa maisemissa.

2117001.jpg

2116999.jpg

Lisää kuvia Montserratista ja muista kiipeilypaikoista joissa kävimme löytyy täältä, sivun alalaidasta.
Nyt nukkumaan ja toipumaan, minulla taitaa olla vähän kuumetta...

-- Ilkka