Barcelonassa ollaan, tai tarkemmin sanottuna Barcelonetassa. Barcelona ciudad Neta on keskustan ja La Ramblan läheisellä niemennokalla sijaitseva kaupunginosa. Yleisilme on vähän ränsistynyt, kapeita kujia, vanhoja taloja, paljon siirtolaisten pitämiä pieniä kauppoja ja baareja. Ei mitenkään eliittialuetta siis, tosin 500 metrin päästä löytyy sitten sitä osastoa: rantabulevardi ja satama-allas täynnä miljoonien eurojen jahteja. Mutta mulle kelpaa hyvin.

Alla kuvia talosta jossa majailen seuraavan 2,5 kk ajan. Asuntoni kolme ikkunaa on heti kuvan oikeassa ylälaidassa, parvekkeella siivouskamppeita.

1956120.jpg

Rappukäytävän ovesta ja ikkunoista puuttuu lasit, ja muutenkaan isännöitsijä (jos semmoista on) ei ole ihan viime aikoina tehnyt huoltohommia.

1956121.jpg

Raput ovat kapeat ja jyrkät, tänne ei mitään pianoa raahata. Naapuri tosin onneksi on raahannut kämppäänsä jonkun soittimen ja sillä kovasti treenailee. Se on hienoa. Harjoitusta selvästi tarvitaankin.

1956126.jpg

Kämppä on ihan jees ja vasta rempattu. Tilaa täällä on joku 30 neliötä, eli ihan riittävästi.
Alla olohuone - keittiö:

1956123.jpg

Ja makuuhuone. Yleisväri täällä on pirteän oranssi, Ikeassa on selvästi käyty.

1956122.jpg

Kun Iberian niemimaalla kerta ollaan niin sehän tarkoittaa sitä että fiestaa pukkaa. Nyt on juuri menossa Barcelonetan fiesta. Onneksi meininki keskittyy naapurikortteleihin niin tässä saa nukuttua ihan hyvin.

Eilen oli ohjelmassa nukketeatteria...

1956129.jpg

... ja lapset ja lapsenmieliset oli siitä mielissään.

1956127.jpg

Takapihalla (siis kirjaimellisesti) on ihan kiva pikku ranta. Tai pikku ja pikku, älyttömän isohan se on. Paljon näytti olevan juoksijoita ja uimareita eilen illalla, pitää minunkin käydä joku kerta.

1956130.jpg

Huomenna tavoitteenani on herätä ajoissa ja kuvata 10 min työmatkani UPF -yliopistoon. Toivottavasti saan aikaiseksi, monena aamuna on nimittäin ollut tarkoituksena.

Tänään eksyin La Ramblalla 5 kerroksiseen valokuvausliikkeeseen (www.arpi.es). Voi olla että eksyn sinne huomennakin ja tulen hieman köyhempänä takaisin. Tarvitsen nimittäin viikonloppuna Tarragonassa järjestettävää ihmistornifiestaa (luit oikein) varten uuden linssin hajonneen 80-200 f2.8 Nikkorin tilalle. Ja Arvestapa niitä löytyy vaikka minkälaisia. Normaalien ja vähemmän normaalien kameroiden (esim. Hasselbladeja löytyy kymmeniä) sieltä voi ostaa esimerkiksi ilmakuvauksia varten pienen ilmalaivan!

Nyt nukkumaan...

-- Ilkka