Pikainen päivitys 4-päiväisen BilbaoLive -festarin 2 ensimmäisestä päivästä. Festarit jatkuvat viikon päästä.

Torstain kohokohta oli Iron Maiden. Bändi soitti 2 tuntia, ja lavalla kävi Eddien lisäksi piru ja panssarivaunu (josta Eddie kurkki ulos kiikarit silmillään). Alussa he soittivat aika paljon uudelta levyltä mutta myös esim. Number of the beast -levyltä tuli paljon viisuja, koska oli ko. levyn 20-vuotisjuhlat. Hieno keikka, ja yleisö oli kummissaan kun Bruce Dickinson puhui kvanttifysiikasta.

Muita mainitsemisen arvoisia torstain esiintyjiä olivat mm. Juliette and the Licks, StoneSour ja Within Temptation. Within Temptationilla tosin oli epäkiitollinen soittoaika Maidenin jälkeen, joten keikka oli melkoinen antikliimaksi, ja lähdinkin tökkimään kesken keikan. Stonesourilla oli joitain teknisiä ongelmia, ääni katosi pitkiksi ajoiksi. Bändi kuitenkin hoiti homman mallikkaasti esittämällä pantomiimejä ja slapstick -kaatuilua kunnes tekniikka saatiin kuntoon.

Eilen oli sitten RHCP. "Ihan hyvä" sekin, 2 tuntia hittejä. Yleisö oli pettynyt kun lopettivat niin pian, mutta 2 h siinä meni vaikka tuntui että soittivat vain tunnin. Melkein jokainen biisi oli jotenkin improvisoitu, ja ne kuulostivat paremmilta kuin levyllä. Uudetkin kappaleet rokkasivat kohtuu hyvin, tosin henk. koht. suosikkini oli Higher Ground, ja Fruscianten soolona laulama SOS- koveri. Porukkaa oli RHCP:n keikalla ihan älyttömästi.

Parhaasta showsta eilen vastasi kuitenkin Fishbone. Koko ajan oli joku soittajista crowdsurffaamassa, eli surffaamassa yleisön käsien varassa pitkin poikin. Kosketinsoittaja menetti kenkänsä ja sukkansa ja videokamerakin taisi hajota, mutta aina hän oli menossa uudestaan yleisön sekaan. Laulaja lauloi yhden biisin kokonaan yleisön kannattelemana. Välillä ei näkynyt kuin jalka töröttämässä taivasta kohti, mutta laulu ei lakannut.

Kula Shaker oli hieman vaisu, samoin My Chemical Romance. Tosin MCR -paroilla oli Within Temptationin kohtalo, soittivat RHCP:n jälkeen. Antikliimaksi oli taattu ja lähdimmekin kesken pois.

Juhannus meillä olisi tarkoitus viettää kiipeillen San Faustossa, Etxaurissa ja Rigloksessa, lähtö olisi tunnin päästä enkä ole vielä pakannut. Siis täältä tähän, ja Hyvää Jussia kaikille!

-- Ilkka