Olin juuri kirjoittanut pitkät pätkät. Firefox teki sitten jotain yllättävää ja teksti katosi. Eikun uudestaan... Tänään on "onneksi" sateinen lauantaipäivä niin ei mene koko elämä hukkaan blogin kanssa tapellessa -  aikomus olikin lähinnä siivota, tehdä töitä ja käydä ehkä juoksemassa. Illalla menen katsomaan Barcelonan musiikkivideofestareille Rolling Stonesin Gimme Shelter -leffan.

Työkaverini innostuivat Suomessa käydessään mölkystä ja tilasivat tänne 4 kpl mölkky- pelejä. Viskoimme tuossa rannalla eräs sunnuntai (hävisin joka kerta). Aika paljon keräsimme kiinnostuneita petanque -pappoja ympärille. Pitänee joku kerta mennä petanquekentälle pelaamaan mölkkyä tunnetuksi...

Ukot pelaamassa petanqueta Sagrada Familian viereisessä puistossa. Pyöräilin eräänä iltana kirkkoa kuvaamaan, ja sopivaa valoa odotellessa katselin peliä.

2028179.jpg

Otin mukaani vain pienen ja taipuvajalkaisen gorillajalustan. Se on muuten kätevä, mutta kameraa on vaikea saada pystykuva-asentoon. Kuvat eivät siis oikein onnistuneet, mutta tulipahan pyöräiltyä. Alla kuitenkin Sagrada Familian tornit todisteeksi siitä että kävin paikalla.

2028177.jpg

Johannan kanssa kävimme toissa torstaina pitelemässä sadetta paikallisessa tiedekeskuksessa. Keskus on todella hieno rakennuksena, ja sisäänpääsykin on edullinen 3 euroa. Mutta mikä ihmeen tiedekeskusvakio määrää että kaikki ne hienot laitteet eivät koskaan oikein toimi? Sama juttu kuin Tietomaassa. Kävin mm. erikoishienolla vaa'alla joka mittasi painon ja pituuden. Tieteellisten mittausten mukaan olen nykyään melko lyhyt (n. 170 cm) ja aika pyylevä (90 kg). No, ei siinä mitään mutta kun nämä tulokset loistivat suurella näyttötaululla kaikkien nähtävinä eivätkä meinanneet millään sammua.

Toinen tärkeä tieteellinen laite mittasi missä navan pitäisi sijaita kultaisen leikkauksen mukaan. Minun napani optimaalinen paikka on vasemmassa sääressä n. 20 cm polven yläpuolella. Kyllä se tiede on sitten ihmeellistä.

Tiedekeskuksessa oli myös viidakko muurahaispesineen, lintuineen ja keinotekoisinen sateineen ja jokineen. Uimaan ei kuitenkaan saanut mennä. Vedessä nimittäin polski mm. piranhoja ja joitain 3 metrisiä vonkaleita.  

2028513.jpg

Montjuicin katedraali. Viime sunnuntaina menimme katsomaan suihkulähde- valoshowta mutta talvisin esitys onkin vain perjantaisin ja lauantaisin. Onneksi valonheittimet olivat kuitenkin päällä.

2028200.jpg

Seuraavaan blogitukseen tulee asiaa lähikiipeilykallioilta, Montserratista ja Garrafista. Ja kai niistä ihmislinnoistakin pitäisi joskus kirjoittaa...

-- Ilkka