Harrastettiin lauantaina Jamun kanssa haahuilua pitkin Barcelonaa. Jamu on täällä työreissulla. 3-4 tuntia kun oltiin pyöritty ja saatu ostokset (2,40 euron magnesiumpala) tehtyä lähettiin metrolla kotia kohti. Pidin lompakkoa kädessä ja kättä hupparin taskussa. Metroon mennessä siinä oli sitten jotain hässäkkää. Joku nainen kyseli missä on Katalonian asema ja roikkui puoliksi ulkona metrosta.

Huomasin samalla että lompakko on kadonnut ja hyppäsin viime hetkellä ulos metrosta tämän naisen perässä. Yritin kysellä siltä lompakosta mutta hän hoki vaan sitä Katalonian asemaa ja lähti pois. Joku pienikokoinen nuorimies sitten avuliaasti kertoi että se rosmo oli joku iso äijä joka lähti jo ulos. Avulias nuorimies sitten näytti kaikki taskunsa ja laski jopa housunsa alas ettei se lompakko ainakaan hänellä ole. Hetken uskoin. Jamppa oli jo nousemassa portaita kun juoksin perään, tartuin kiinni ja sanoin että selvä, lähetäänpä kattomaan missä se poliisi täällä on.

Katalonian asemaa etsinyt nainenkin siihen sitten yllättäen materialisoitui. Sanoin että sinäkin lähdet muuten mukaan sinne poliisisedän luo. Ja kas, lompakkohan löytyi naisen taskusta, kaikki rahat tallella. Nainen kehtas vielä pyytää vähän rahaa palkinnoksi kun lompakko kerta löytyi. Saakeli. Ois pitänyt ottaa nokasta kiinni ja vähän pyöräyttää. No, Jamu ei ollut ehtinyt metrosta ulos joten lähdin hänen peräänsä tyytyväisenä että lompakko on tallella. Eihän siellä ollutkaan kuin 2 luottokorttia, ajokortti, metrokortti, pankkitunnukset, vakuutuskortit, kelakortti, jonkun verran rahaa ja niin edelleen...Tyhjensin samantien kaiken turhan sieltä pois.

Vaan kauaa en saanut lompakostani nauttia. Eilen illalla se sitten metrossa vietiin, tarrakiinnitteisestä reisitaskusta. Olimme menossa Johannan kanssa Climbat -sisäseinää ihmettelemään. Onneksi lompakossa ei tälläkertaa ollut kuin ajokortti, luottokortti, Bicing -kortti ja käteistä. En ehtinyt huomata mitään kun tungoksessa minuun nojaillut mies sen ehti pölliä. 

Eilen vaihtui siis sisäkiipeilyt rikosilmoituksen tekoon. En ollut ainoa jolta oli lompakko viety... Esimerkiksi eräiltä kiinalaisilta turisteilta oli varastettu koko matkakassa. Aamulla kävin löytötavaratoimistossa lompakkoani kyselemässä. Ei ollut vielä siellä, mutta muuten lompakoita oli siellä kasapäin. Taskuvarkaat kuulemma ottavat vain käteisen ja heittävät lompakon menemään, joten se voi vielä löytyäkkin.

-- Ilkka