Kävin eilen illalla katsomassa Rolling Stones elokuvan Gimme Shelter vuodelta 1969. Kyseessä oli raihnainen alkuperäiskopio ja ohjaaja Albert Maysles oli paikalla kertomassa leffasta. Elokuva kertoo Altamontin ilmaiskonsertista jossa oli aika erikoinen meininki. Turvamiehet eli Helvetin Enkelit mm. löivät Jefferson Airplanen laulajan tajuttomaksi kesken keikan. Rollareitten keikan aikana lavalla pyöri kaikenlaista porukkaa ja iso susikoira. Välillä syttyi pientä ja vähän isompaakin tappelua yleisön, esiintyjien ja "turvamiesten" välille. Lopputuloksena 1 kuollut. Videota löytyy täältä ja lisätietoa täältä.

Kotiin tullessa poimin jonkun brittimiehen henkilöpapereita talteen kadulta. Papereiden joukossa oli sähköpostiosoitteita. Laitoin niihin postia ja tänään paperinsa hukannut mies, Mr Turner, vastasi. Häneltä oli eilen varastettu lompakko puistossa. Rosvo oli ollut aika taitava, Turnerin vaimo on nimittäin ommellut housujen taskujensuut kiinni niin että lompakkoa on vaikea saada ulos. Silti se vietiin ja he huomasivat puuttuvan lompakon vasta myöhemmin. Kaikki tietenkin meni, luottokortit, käteistä, ajokortit. Minä onnistuin palauttamaan hänelle veneilylupakirjan, sairausvakuutuskortin, valokuvia ja joitain muistiinpanoja.

Turnerit ovat jo eläkkeellä ja asuvat veneessä viereisessä satamassa. He myivät
talonsa Englannissa, ostivat veneen ja muuttivat Barcelonan satamaan, jossa ovat asuneet jo 4 vuotta. Tulee kuulemma halvemmaksi kuin asua Englannin talossa, ja ilmasto on (yleensä) miellyttävämpi.

Poikkesin uimarannan kautta kun menin palauttamaan papereita. Keli vaikutti ihan hyvältä kun astuin ovesta ulos. Rannalla huomasin että aika tummia pilviä on kerääntynyt kaupungin ylle.

2032176.jpg

2032090.jpg

2032164.jpg

Muutaman kuvan ehdin ottaa, sitten alkoi yhtäkkiä tuulla niin että pystyssä pysyminen oli vaikeaa. Taivaalta tuli ensin rakeita ja sitten kaatamalla vettä. Juoksin 50 metriä porttikongin suojiin ja jo siinä ajassa farkut kastuivat läpimäräksi. Onneksi älysin pistää kuoritakin päälle.

2032094.jpg

Pahin myräkkä meni ohi, tai niin luulin, joten jatkoin matkaa. Ohi Finland- Suomi 08 -graffitin...

2032095.jpg

... ja juosten seuraavaan porttikongiin kun uusi myräkkä osui päälle.

2032096.jpg

Sateenvarjo ei ollut tämänpäiväisessä säässä kovin hyödyllinen varuste.

2032097.jpg

Ravintolan kovia kokenut katos.

2032098.jpg

Puitakin oli mennyt nurin.

2032099.jpg

Lopulta Turnerin pariskunta löytyi ja kävimme ravintolassa kahvilla. Kuulemma kun Mr Turnerin lapset saavat lähetettyä heille rahaa teemme jotain hauskaa, ehkä pariskunta tarjoaa kiitokseksi ruuan raflassa tms. Saa nähdä.

-- Ilkka