Tähän on tultu: kävimme toissalauantaina (11.11.) peruskiikulla. Ei siis erikoismahtavuuskiikulla, vaan ihan mukavaa perussettiä harrastamassa. Kiipeilykin siis voi arkipäiväistyä, ainakin vähän.

Liidasin liidaamattomat vitoset Eginossa, ja mukana ollut saksalainen Philipp kipusi niitä perässä yläköydellä. Ilkkakin verrytteli vähän nilkkaansa kiven hellässä huomassa, mutta päätti sitten antaa sen toipua vielä viikon ennen suurempia kiipeilysuorituksia. Taivas oli tosi harmaa, maisema sumun peitossa ja pisaroita tipahteli silloin tällöin, mutta kuin ihmeen kaupalla kalliot säästyivät pahemmilta kuuroilta. Reitit tuntuivat sen verran helpoilta, että nyt alkaa selkeästi olla aika siirtyä kutosen alkupäähän.

Yksi suuri moka tapahtui: eväspussi jäi eteisen lattialle. Onneksi Philippin eväistä liikeni vähän meillekin, mutta katastrofi oli silti lähellä. Asiasta tietämättömille tiedoksi, että nälkä voi aiheuttaa minussa ns. Dr. Jekyll & Mr. Hyde -ilmiön. Saatan siis muuttua nälkäisenä vähän äreäksi. Tästä lähtien eväitten mukanaolo tarkistetaan huolella ja hartaudella…

Sunnuntaina vaivasi väsymys, sillä vietimme lauantai-illan sosiaalisten huvitusten parissa kaupungilla saksalais-norjalais-puolalaisessa seurassa. Urheilu unohdettiin suosiolla, ja harrastuksena oli virkistävä iltakävely Bilbaon vanhassakaupungissa. Siellä sattuivatkin olemaan isot kirjamarkkinat, harmi kyllä viimeistä päivää. Markkinoilta mukaan lähti pari Espanjan sisällissodan aikaista propagandajulistetta, jotka nyt koristavat olohuoneen seinää.

Kuvassa markkinakojun takana näkyy Bilbaon rautatieasema.

267650.jpg

Joen rannan tuntumassa on panostettu rakennusten ja siltojen valaisuun. Kuvassa San Antónin kirkko ja silta yöasussaan.

267652.jpg

-- Johanna