Ajelin pari viikkoa sitten auton tankin vähän turhan tyhjäksi. Olimme tulossa San Sebastianin rumpufiestasta Johannan, Tuomon ja Heidin kanssa, kaikkia väsytti ja vetelin muutaman bensa-aseman ohi. Lopputuloksena auto saatiin kyllä talliin, mutta tankissa oli löpöä arviolta 0 km ajoa varten.

Koskapa ajatus autosta hyytyneenä esim. liikenneympyrään tai motarille Baskimaan kaoottisessa liikenteessä ei hirveästi houkutellut, hain seuraavana päivänä Florianin (2. kotisaksalainen) -64 kuplan kyydillä huoltoasemalta kanisterin ja 5 litraa löpöä.

Baskimaan kaupunkien liikenne on välillä vähän erikoista. Yllättäviä tilanteita riittää.

417261.jpg

Olisiko "nunnankin" kannattanut käydä tankilla? Ei rättisitikkakaan kulje pelkällä pyhällä hengellä.

417270.jpg

Tankattuani jätin 8 euron polttoainekanisterin auton viereen talliin. Talli on lukollinen, joten periaatteessa siellä pitäisi kamojen säilyä.

Mutta ei. Joku ketku naapuri oli nyt viikonloppuna keikannut meidän tyhjän kanisterin! Kaikkea sitä. Tästä suivaantuneena levitin, suomalaiseen tapaan, käytäville lappuja joissa pyysin että kanisterin "lainaaja" ystävällisesti palauttaa sen, koska me tarvitsemme sitä (no emme me kyllä oikeastaan tee sillä mitään, mutta avauduimme periaatteen vuoksi). No, kanisteria ei ole näkynyt. Sen sijaan joku naapuri on nyt pöllinyt myös ne laput!

Jos kanisteri (ja laput) ei pian palaudu menemme kauppahalliin ja ostamme sieltä naapureille terveisiä...

417243.jpg


-- Ilkka