Voiko ihanammin aamun enää alkaa. Nimittäin meidän putkiremppa se vaan pitenee ja paranee.

Heinäkuussa Remppafirman jampat kikkaili putkien kanssa meidän vaatehuoneessa ja pienimuotoinen vesivahinko tietenkin tapahtui, mutta laittoivat sinne kuivurin. Pariksi päiväksi. Tästä vesivahingosta eivät muistaneet valvojalle mainita. Onneksi meillä on todistajia.

Eilen illalla sitten revimme vanhaa parkettia pois vaatehuoneesta, olemme vaihtamassa uutta tilalle. Oli muuten hieman vaikea repiä lattiaa kun jannut olivat jättäneet jalkalistat ja osan parkettia koteloinnin sisälle. Saimme kuitenkin parkettia irti ja nokkaan leijaili tunkkainen tuoksu. Parketin alla oli kosteaa laastiliejua vieläkin. Myös päävoitto eli nätti homekasvusto löytyi. Voi @£$€ ja €$£@!!!  Ihan kohta saattaa huumorintaju loppua.

Otimme juuri yhteyttä suoraan meidän raksan valvojaan. Hän on onneksi jämy kaveri ja pisti Remppafirmaan vauhtia, katastrofiryhmä menee tutkimaan tilannetta. Kuivaus, homekartoitus ja desinfiointi nyt ainakin tehdään.

Toinen hauskuus on meidän vessan lamppu, jonka Remppafirma oli mitannut 190 cm korkeudelle lattiasta. He eivät vaan olleet ottaneet huomioon että lattiaan tulee meillä semmoisia tiettyjä erikoisuuksia kuten valu, laatat ja lattialämmitys. Nyt se lamppu on sitten silmieni korkeudella. Mutta siirtäminen on niin vaikeaa, voi mahoton. Ja työnjohtajalla on kuulemma kotonakin lamppu aika matalalla. Kiintoisaa. Varmaan Remppafirma tehnyt rempan sielläkin. Työnjohtajan mielestä siirtämisestä jää rumat jäljet ja koteloinnit (isot koteloinnit ovat Remppafirman erikoisalaa), valvojan mielestä taas johdon voi vetää laattojen alle ja laatat vaihtaa ihan helposti. _Osaavalta_ puolen päivän työ.

Muualla viime päivinä tapahtunutta (ns. jäävuoren huippu):
- Kylppärissä vääränvärinen silikoni: Ratkaisu: tursotetaan uutta siihen päälle. Tulloo hyvä ja nätti.
- Seinämosaiikki ja lattia tehty päin @£$€:ttä. Mosaiikin piti olla puskusaumassa ja limittäin, nyt on sentin saumat ja mosaiikit rinnakkain. Tulos: täyttä laatua.
- Taloyhtiön saunan pesuhuoneessa on kyllä kaadot oikein mutta suihkun kohdalla on semmoinen "saari", hassunhauska kohouma ja yksi laatta on koholla niin että siihen voi kompastua.
- Naapurien valmiissa vessassa juotettiin jotain ja kalusteisiin roiskui sulaa metallia, lopputulos on... persoonallinen. Meillä on toki sama homma mutta jälkiä on vain pöntön kannessa, siitä ei jakseta valittaa.
- Pesutuvan lattia aaltoilee ja kaadot on viemäreistä seiniä kohti. Hyvähyvä. Tämä on tosin vanha kämmi jo mutta se on niin käsittämätön että se on kiva aina erikseen mainita. Uusiksi menee sekin.
- Myöhässä ollaan ja reilusti

-- Ilkka

Lisäys klo 12.58, by Johanna: Kävin pässinä raksalla inttämässä homeesta ja lampusta. Paikalla oli homejamppa, joka oli purkanut loput lattiamatskut auki ja tehnyt kosteusmittauksen. Lopputulos: makuuhuone kuiva, vaatehuone märkä, mutta ei tarvitse piikata lattiaa auki kun siinä on niin paksusti betonia. Nyt lattia jyrsitään lopusta mattoliimasta ym. puhtaaksi ja kuivurit viihdyttävät meitä seuraavat 2 viikkoa.

Ilman naurettavuuksia tästäkään ei tietenkään selvitty. Remppafirman pojat eivät olleet kertoneet homejampalle, että koko vaatekomeron peräseinä, nyt putkikoteloiden takana oleva alue, oli ollut märkä heinäkuussa. Pieni kuivuri kuivasi sitä silloin jonkin aikaa. "Ei me tiedetä tästä mitään", tyypit nyt väittivät ja kantoivat homeisia listoja ja märkiä parketinpaloja paniikissa piiloon (Hah, meillä on niistä valokuvat). Kotelointi purettiin vasta, kun tulin paikalle ja kerroin peräseinän olleen heinäkuussa märkä. Ja kosteahan se oli vieläkin. Homejamppa oli onneksi fiksu ja tuntui hoitavan hommansa perusteellisesti.

Seuraavaksi kävin tiukan väittelyn loisteputkilampun siirtämisestä työnjohtajan ja sähkömiehen kanssa. Tyypit todistelivat työn
ääretöntä vaikeutta ja mahdottomuutta, mutta ovelana olin soittanut aamulla rempan Viralliselle Valvojalle ja kysellyt tarkkaan, miten homma hoituu. "Laatanpoisto vaikiata... vesieriste männöö pilalle... blablablaa...." Ei auttanut, osasin lätkäyttää ratkaisun jokaiseen argumenttiin kuin ammattikoulun kylppärinrakennus II -kurssin priimus. Lopulta sähkömies säntäsi pihalle naputtelemaan tekstiviestiä ("Mamma, se aakakkosen kauhea ämmä taas kiusaa!") ja työnjohtaja myönsi, että lamppu on liian alhaalla, ja hän ei itsekään näkisi itseään sen alle asetetusta peilistä. Tosin vastuu vieritettiin nyt alkuperäiselle työnjohtajalle, joka tulee lomalta syyskuun alussa. Suostuin tähän kun olin niin riemuissani mahtavasta erävoitostani. Mutta enpä muista, koska viimeksi on pitänyt olla noin hemmetin jämy, ja väittää vieraille ihmisille noin tiukasti vastaan!

Ei kai remontin ihan tällaista pitäisi olla? Mehän tästä maksetaan?

-- Johanna

PS. Pidämme vielä kiinni sivistyneen käytöksen rippeistä emmekä laita Remppafirman nimeä julkiseen jakeluun. Meiltä sen toki halutessaan saa tietää.