Eilen Metallica sitten soitti. Ja se näkyi Bilbaossa jo tunteja aikaisemmin. Koko kaupungin liikenne oli aivan sekaisin, hirveitä ruuhkia joka puolella. Kolarikin nähtiin, kääntyvän bussin perä vastaan Volvo (Volvo hävisi). Meillä meni n. 3 tuntia siihen että saimme automme festarin parkkiin ja jonotettua itsemme alueelle vievään bussiin. Viikko sitten samaan matkaan meni puolisen tuntia...

Festarialue oli tupaten täynnä, porukkaa oli arviolta 2 x enemmän kuin aikaisempina päivinä. Liikkuminen oli siksi vähän hankalaa eikä muita bändejä tullutkaan juuri nähtyä. Mutta ei se ihan hirveästi haitannut, Metallica pisti nimittäin pystyyn aika hyvän shown. Se pesi RHCP:n ja Iron Maidenin 6-0, ei voi mitään. 2 tuntia 40 minuuttia tykitystä, mm. Master of Puppets -levy kokonaan alusta loppuun, eikä yhtään kappaletta St. Angerilta. Eikä Re-fuelilta. Fuelilta yksi... Lisäksi yksi ralli tulevalta levyltä. Showhun kuului tietysti myös ilotulitus ja hienot taustavideot.

RHCP, vaikka heittikin hyvän keikan, oli jotenkin kyllästyneen (ja ylimielisen) oloinen lavalla. Eilen ei kyllästymisestä (eikä ylimielisyydestä) ollut tietoakaan, tuntui että Metallica ei haluaisi lähteä lavalta millään. Kiittelivät yleisöä, viskoivat plektroja, rumpukapuloita ym. lavalta vielä kun roudarit jo purkivat sitä. Todella asiallista käytöstä, minusta.

-- Ilkka