Pyörin viime viikolla eräänä päivänä tuossa rannalla kameran kanssa ja kuvasin purjelautailijoita. Joku alan harrastaja tuli pyytämään josko voisin lähettää kuvia hänelle. No mikä ettei. Kävi ilmi että tämä  Enric omistaa ravintolan tuossa rannalla, ja tänään hän tarjosi paellaa kotona syötäväksi kiitokseksi kuvista.

Kävin sen paellan äsken hakemassa. Ravintola olikin semmoinen pöytävaraus - pukupakko -tyylinen eikä mikään nakkikioski niinkuin kuvittelin. Paellaa ei tarjoiltu missään pahvikipossa vaan isolla valurautapannulla joka pitää palauttaa kunhan saan ruuan syötyä. Oli vaikeuksia kuskata se tänne kämppään kun tuo portaikko on niin kapea.

Älytön määrä sitä paellaa siis tuli, syön sitä vielä huomennakin. Paellassa oli 4 kokonaista isoa rapua, ostereita ja kaikenmaailman muita meren öttiäisiä. Mutta olipa kyllä todella hyvää. Nyt on sitten ravunpalasia kämppä täynnä ja kädet haisee. Lupauduin muuten kiitokseksi ottamaan huomenna töiden jälkeen vielä lisää kuvia.

1971274.jpg

Pelkillä ravuilla ei muuten kyllä tulla ihminen tule toimeen, syömiseen menee enemmän energiaa kuin niistä saa. Hauskaa kikkailua niiden syöminen silti on. Piti kerrata oikein netistä syöntiohjeet (tiivistettynä: hajota rapu voimaa käyttäen ja syö/ime/nuole kaikki paitsi kuori, suoli, silmät ja pikkujalat). Onneksi sain syödä kotona, raflassa jos olisin syönyt niin naapuripöydän mummon leninki olisi ollut kyllä rapunesteessä.

-- Ilkka