Nyt on aika herättää talviunia uinuva blogi! Kävimme kiikkulomalla Teneriffalla heti vuoden alussa (30.12.-6.1.08) verestämässä kolmen vuoden takaisia muistoja. Kuten jotkut ehkä muistavat, aikaisempaa matkaamme väritti railakas vatsatauti ja harhailut ala-arvoisilla kallioilla (kaatopaikka ja kaktusmäki), joten kiipeilyt jäivät silloin turhan vähiin. Nyt päätimme välttää karikot: A) ravintolassa ei syödä ennen viimeistä iltaa ja B) kiivetään ainakin 90 % ajasta jo hyväksi havaitussa, helposti lähestyttävässä Aricossa.

Teneriffan kirous kuitenkin vaani meitä, ja jo ensimmäisenä päivänä totesin sairastuneeni jonkinlaiseen voimalliseen kurkkutulehdukseen, ja Ilkalle taas iski iskias. Uhmasimme kuumetta ja kipua voimakkailla särkylääkkeillä, joita Espanjassa onneksi saa apteekista ilman reseptiä. Aamupalaksi siis ibusalia, strepsilsejä ja multivitamiinia, ja sitten laadukkaalla vuokra-autolla eli Hyundai Atoksella vauhdikkaasti Aricoon. Lomakaupungin valinta osui tällä kertaa nappiin, ainakin siinä suhteessa, että kalliolle oli vain n. puolen tunnin matka. Muutoin Los Cristianos (matkanjärjestäjän mukaan "tunnelmallinen kalastajakylä, jonka keskustassa kiemurtelee kapeita vanhoja kujia") ei kauheasti säväyttänyt, onhan se nätisti sanottuna pahimman luokan turistipaikka. Käytännössä kaupunki koostui pelkästään hotelleista, englantilaisten omistamista ravintoloista ja turistikrääsää myyvistä kauppakeskuksista. Playa de las Americaksen naapurissa etelärannikolla sijaitseva Los Cristianos oli kuitenkin myös siitä kiva, että siellä paistoi oikeastaan aina aurinko. Tästä taas tietysti seuraa se, että ympäristö oli tosi kuivaa ja karua sateisempaan pohjoispuoleen verrattuna. No, onneksi on istutetut palmut, ruohikot ja kastelujärjestelmät...

Ostin juuri ennen reissua itselleni joululahjaksi hienon ja kivan kameran, Panasonicin superzoomin. Se on järkkäriä pienempi, kevyempi ja sen verran yksinkertainen, että jaksan opetella käyttämään sitä kunnolla. Kuvien alla siis tästä lähtien lukee, kumpi on kuvan ottanut. Toivottavasti kuvien laatu ei pahasti kärsi, olen sentään joskus 15 vuotta sitten harrastanut valokuvausta. Tästä lähtien tarjolla on joka tapauksessa ennen näkemätöntä kuvamateriaalia myös Ilkasta!

Hotelli oli aika kulahtanut, mutta ajoi asiansa.
Näkymä  huoneiston ovelta.

1204032.jpg
Pic by: Johanna

Paremman väen hotelleja aivan rannan tuntumassa.

1204598.jpg
Pic by: Ilkka

Minä uutenavuotena. Odottelimme aika kauan tilaamaamme sangriaa.

1204040.jpg
Pic by: Ilkka

Pahaa-aavistamaton Ilkka ennen sangrian maistamista. Se oli kamalan pahaa!

1204041.jpg
Pic by: Johanna

Parina päivänä ehdimme rannalle asti.
Joku rantaleijona poseeraa meressä Playa de las Americaksen puolella.

1204048.jpg
Pic by: Johanna

Aina emme tosin ehtineet ihan ajoissa rannalle, vaikka yritys oli kova. Tutkin uutta kameraani, mistä johtuu outo kyyryasento.

1204928.jpg
Pic by: Ilkka

Iltamaisemia Los Cristianoksen puolelta.

1204898.jpg
Pic by: Ilkka

1204903.jpg
Pic by: Ilkka

Ja sitten itse asiaan! Sairasteluista huolimatta kävimme kiikulla joka päivä paitsi torstaina, jolloin vaelsimme Helvetin laaksossa. Mutta kerromme siitä toisessa postauksessa lisää. Törmäsimme Aricossa sattumalta Ilkan vanhaan kiipeilykaveriin Ramiin, joka kävi kiipeämässä parina päivänä kanssamme. Oli tosi mukava, että mukana oli yksi tervekin yksilö. Arico on hieno, punaseinäinen kanjoni, joka sijaitsee vähän ylempänä tulivuori Teiden rinteellä. Tosi kuuma siellä ei ollut yhtenäkään päivänä, mutta auringossa tarkeni ihan hyvin. Joillekin reiteille oli välillä lähes tungosta, sen verran suosittu paikka on. Kiipeiljöitä oli todella monesta maasta, myöskin muista pohjoismaista. Joillakin muillakin siis kiehtoo kiipeäminen ulkona auringossa keskellä pimeintä talvea...

Rami lämmittelee.

1204038.jpg
Pic by: Johanna

Ilkka aurinkokiikulla.

1204064.jpg
Pic by: Johanna

1204067.jpg
Pic by: Johanna

Klippaan!

1204912.jpg
Pic by: Ilkka

Ilkka ja dynaaminen asento.

1205030.jpg
Pic by: Johanna

Ilkka evästelee lämppäri 5c.n alla.

1204073.jpg
Pic by: Johanna

Ja jälleen Ilkka, taustalla Aricon kanjonin yläosan yhdeksi parhaimmaksi reitiksi mainostettu 6a+. Pitihän se kiikkua, ja kiva se olikin, negatiivinen ja isoilla, oudonmuotoisilla otteilla varustettu.

1204074.jpg

Tarina jatkuu seuraavissa postauksissa...

-- Johanna