Huomenna täällä alkaa Bilbaon jokavuotiset fiestat. Tiedossa on 8 päivää koko kaupungin kattavaa festivaalimeininkiä + jokailtaiset ilotulituskisat. Työkaverit ovat varoitelleet tästä koko kesän, ja huomenna se viimein alkaa. Kukaan ei kuulemma nuku viikkoon, ja kadut "pestään joka aamu hapolla" mutta seuraavana aamuna ne ovat taas täynnä ....aa.  

Eilen vanhassakaupungissa valmistelut olivat vielä täydessä käynnissä.

 157116.jpg

Näyttää että jokainen Bilbaon alueen urheiluseura, puolue yms. pystyttää oman kaljatelttansa johonkin päin kaupunkia. Varsinkin vanhakaupunki on täynnä telttoja ja esiintymislavoja. Niitä on pystytetty jopa katulamppujen ympärille, lampulle on vain tehty reikä  kattoon.

157118.jpg

Ihmiset tuntuvat panostavat aika paljon näihin tilapäisiin rakennelmiin. Melkein jokaista näytettiin koristeltavan, useimmiten sarjakuvilla tai baskinationalistien iskulauseilla. Tai molemmilla.

157120.jpg


Huomenna festareilla esiintyy ainakin Turbo Negro. Se pitänee käydä katsomassa.
Joku ilta otan kameran mukaan, samoin joku aamu voisi käydä kameran kanssa tarkastamassa Armageddonin jäljet. Toivottavasti tuho ei kuitenkaan ole minään aamuna yhtä paha kuin vuonna 1983, kun juhlien aikaan eräänä yönä satoi hieman vettä...

157111.jpg

Juhlien ajaksi vanhankaupungin puistoon on pystytetty huvipuisto ja sirkus.
Eilen uskaltauduin ainoastaan maailmanpyörään, koska raahasin kameraa mukanani. Yritin ottaa ilmakuvia kaupungista, mutta maailmanpyörä oli  kaupunkiin nähden väärässä kulmassa siihen tarkoitukseen.

Puistossa olisi myös pari tämmöistä aika hurjan näköistä vatkainta. Näissä pitänee joku päivä käydä. Valkoisen kieputtimen nimi on varsin osuvasti "Circus Mordus" tai jotain sinne päin.

157126.jpg