Tulimme juuri lähikaupausta (Eroski) ruokaostoksilta. Hieman kesti tällä kertaa. Törötimme jonossa n. puoli tuntia, vaikka edellämme ei ollut kuin 3 ihmistä. Kaksi heistä oli nimittäin tilannut kotiinkuljetuksen ostoksilleen.

Kotiinkuljetus toimii siten, että asiakas kerää esim. 2 täyttä kärryllistä kamaa ja kärrää ne kassalle. Asiakas odottaa kun kassan täti pakkaa tavarat muovipusseihin (maks. 1-3 esinettä/ pussi) ja merkitsee pusseihin asiakkaan nimen (tai jotain). Asiakas ei auta kassahenkilöä. Sitten asiakas maksaa ja esittelee etukortit sekä muistaa pyytää etutarrat joita keräämällä saa uunivuoan. Tämän jälkeen kassa hakee 5-7 muuttolaatikon kokoista laatikkoa ja pakkaa asiakkaan ostokset niihin. Asiakas ei auta. Sitten kassa merkkaa vielä laatikotkin ja kärrää ne kaupan nurkkaan kuljetusta odottamaan. Vasta tämän jälkeen on seuraavan asiakkaan vuoro.

Tämä siis toistui 2 kertaa, ja sama meininki näytti olevan muillakin kassoilla. Jostain syystä juuri tänään kaikki olivat ostamassa järjettömiä määriä tavaraa kotiinkuljetuksella. Paitsi me. Ja meillä on aina omat kangaskassitkin mukana. Itse asiassa ensimmäisiä espanjan fraaseja mitä opettelin on "No necesito las bolsas", eli "En tarvi pusseja". Ellei sitä ehdi sanoa ovat kassat heti kärppänä pakkaamassa ostoksia pusseihin. Jopa vessapaperipakkaus, jossa on kantokahva, on hyvä laittaa omaan pussiinsa.

Niin, se kolmas edellämme ollut osti jotain minkä hintaa kukaan ei tiennyt ja kassa lähti asiaa selvittämään. Siinä vaiheessa takanamme jonottavalla meni hermot. Hän jätti ostoksensa lattialle ja häipyi.

-- Ilkka