Se on kyllä kumma että täälläkin keskimäärin sataa viikonloppuisin ja viikolla kun pitää olla töissä ja koulussa on ihan huippukelit. No, joka tapauksessa sunnuntaina paloi käämit puolikuntoisena pötköttelyyn, joten päätimme lähteä pitkästä aikaa taas kiipeämään. Kohteemme oli nimeltään Oro, 45 km motaria Vitorian suuntaan. Oron kalliolle ehtii kotoa puolessa tunnissa, tai nopeamminkin jos ajaa niinkuin paikalliset eli pitää nopeusrajoituksia vain ohjeellisina kehoituksina. Ja itseasiassa mehän olemme nyt paikallisia, koska eilen vaihdoin autoon Espanjan kilvet.Voimme siis alkaa ajaa yhtä reikäpäisesti.

Oron maisemia ja heppa (heppojahan täällä riittää).

193178.jpg

Ehdimme jäykistellä pari helpohkoa ja lyhyttä släbiä lämppäriksi, sitten alkoikin sataa. Kuntokaan ei kyllä vielä ollut kohdillaan, eipä toipilaana olisi juuri enempää jaksanutkaan. Kävelimme kuitenkin kallion
ympäri, paljon hyvän näköisiä reittejä näytti olevan täälläkin. Mm. todella jyrkkiä 6a-6b reittejä, sekä yksi 8c+ jonka eka pultti oli n. 10 metrissä?! Eikä alku todellakaan näyttänyt miltään kävelyltä. Onneksi 8:t ovat meille vain nähtävyyksiä. Mielenkiintoista pulttausta silti...

Heppojen ja maisemien ihmettelyn jälkeen päätimme vielä ajaa läheiseen Vitoriaan, baskimaan pääkaupunkiin. Vitoria on muuten melko tylsän näköinen paikka (vrt. Tuira), mutta sen vanha keskusta on kyllä sitten todella hieno. Löytyy runsaasti linnaa ja ikivanhaa kirkkoa. Vanhimmat rakennukset/rauniot ovat roomalaisten peruja.


193179.jpg

Viimeiset 3 viikkoa olemme olleet sillä espanjan intensiivikurssilla, tai paremminkin kielikylvyssä, joka päivä klo 9-12.30. Johannan ryhmässä on joutunut laulamaan ja näyttelemään sekä pitämään esitelmiä runsaasti, alkeissa olemme säästyneet tuolta laulutouhulta. Kurssi loppuu perjantaina. Päivät ovat melko rankkoja, kun kurssin jälkeen molemmilla on töitä, ja sitten pitäisi tehdä vielä läksyjä. Mutta ihme juttu, kieltä on oppinut! Jopa minä, joka olin 3 viikkoa sitten sämpyläntilaustasolla, pystyn nyt lukemaan (yksinkertaisia) tekstejä ja töissäkin ymmärrän jotain. Äsken kävimme jopa vaihdattamassa kellon patterit täysin espanjaksi.

-- Ilkka

P.S: Edullinen reitti Suomesta tänne: RyanAir Tampere - Stansted - Santander. Santander on n. 100 km päässä, ja sieltä tulee tänne hyvin busseja.