Taas Espanjassa viikon Suomen reissun jälkeen. Autoasiat ei oo hirveästi edenneet, Suomen kilvet on vieläkin paikoillaan. Käsittämättömän monimutkaista näyttää olevan, eikä kukaan oikein tiedä että paljonko minun täytyy niitä veroja loppupeleissä maksaa. No, jospa sen vaikka jopa ens viikolla sais rekisteriin.

Sain tilaamani uuden laajakulmalinssin ja sitähän piti heti lähteä testailemaan vanhankaupungin suuntaan.

157123.jpg

No nämä pilvenpiirtäjät eivät ole kovin vanhoja, kun ne ovat vielä rakenteilla. Tuosta syntyy se "Bilbaon portti" jossain vaiheessa. Tornien ensimmäisen kerroksen julkisivuksi jää paikalla aiemmin olleen talon seinät.

157122.jpg

Ihan keskellä kaupunkiakin jotkut hullut kalastavat. Joessa on kyllä paljon kalaa, ja isojakin, mutta vesi ei välttämättä ole sieltä puhtaimmasta päästä. Tämäkään kuva ei ole vanhastakaupungista, mutta polttaa, polttaa...

 157115.jpg

Noniin, viimein vanhassakaupungissa. Törötin sillalla kun joku mummeli tarttui käpälään ja raahasi minut tämän kuvan kuvauspaikalle. Olin hänen mielestään muutaman metrin sivussa oikeasta kuvauspaikasta. Hirveästi en ymmärtänyt mitä mummo selitti, mutta sen verran että tämä on vissiin Bilbaon "kansallisnäkymä". Tuo keltainen rakennus on kauppahalli, joka oli pitkään Euroopan suurin kalamarkkina.

Olen suunnitellut jo useana lauantai-aamuna meneväni kalamarkkinoille. No, kunhan Johanna tulee niin mennään yhdessä. Johannahan niin nauttii markettien kalatiskien tuoksuista, ja tuolla on varmaan vielä mukavammat aromit... Kauppahallin takana on maailmankuulu silta jonka nimeä en nyt muista. Ja vanha kirkkokin löytyy. Joen oikealla rannalla on Bilbaon punaisten lyhtyjen alue.

157113.jpg

Vanhasta kaupungista pääsee hissillä tai portaita viereisen kukkulan päälle isoon puistoon. Olen noussut portaat muutaman kerran kesän aikana, ja aina nämä samat sedät on olleet pelaamassa korttia saman baarin terassilla. Niin eilenkin.

157125.jpg

Näkymä puistosta vanhan kaupungin yli. Tuo etualan rakennelma on hissi vanhastakaupungista ylös puistoon. Vastaavia on kaupungissa muutamia. Lisäksi
eräissä kaupunginosissa voi liikkua rullaportailla ja -hihnoilla paikasta toiseen. Ihan hyvää palvelua esim. vanhuksille, maasto kun on täällä melko mäkistä.

157110.jpg