Pääsiäisenä tavoitteemme oli löytää edullinen mökki leirintäalueelta, ensin Pamplonan lähistöltä pariksi päiväksi ja sitten Rigloksen kulmilta. Ikävä kyllä kaikilla muillakin Espanjassa oli ilmeisesti samansuuntaisia tavoitteita. Kaikki mökit koko pohjois-Espanjassa tuntuivat olevan täynnä. Aloimme vaipua epätoivoon. Oliko meidän tyytyminen Bilbaon ympäristön n. 1500 kiipeilyreittiin?

Pitkän soittelukierroksen jälkeen majoitukset kuitenkin järjestyivät. Saimme huoneet Pamplonan keskustassa sijaitsevasta hostellin tapaisesta. 15 euroa yö/naama. Majoitus oli ns. karu, mutta ajoi asiansa. Kokkailuhommat järjestyivät kätevästi retkikeittimillä Philippin ja Lisen (Los Pobres) huoneen nurkassa. Ikkunalauta toimi jääkaappina.

535062.jpg

Kartanlukua Etxaurissa.

535056.jpg

Pamplonan lähikallio Etxauri vaikutti kaikinpuolin sopivalta kiipeilyn harrastamiseen. Reittejä on n. 600 ja paikka on hieno. Harmi vaan että minulla ja Johannalla (Los Viejos) oli flunssaa. Kiipesin yhden nelosen yläköydellä, Johanna jaksoi siitä puolet.

Philipp ja korppikotka.

535058.jpg

Lähdin kuitenkin vielä liidailemaan yhtä vitosta, mutta 10 sentin korkeudella jalkani alkoivat täristä siihen malliin että päätin tulla alas. 3 kk kiipeilyä harrastanut Lise kävi hakemassa jatkon alas puolestani. Meno oli siis vahvaa. Lähdimmekin Johannan kanssa kesken päivän hostelliin nukkumaan ja syömään c-vitamiinia ettei koko pääsiäinen menisi hengailemiseksi ja reittien alla pätemiseksi.

535059.jpg

Los viejissimos Aila ja Erkki sen sijaan näyttivät mistä kana pissii. Esimerkiksi Erkki on ilmeisesti toipunut ranneleikkauksestaan kohtuullisen hyvin, tuloksena 7a n. neljännellä yrityksellä.

535061.jpg

Hieman Los Viejissimosten suunnalta tuli kyllä sanomista siitä että yleisesti ottaen Baskimaan greidi on tiukka muuhun Espanjaan ja maailmaan (paitsi Sonkaan) verrattuna.

Seuraavana päivänä San Faustossa olimme Johannan kanssa jo vähän paremmassa iskussa, jopa 3 reittiä jaksoimme kiivetä. Jo ensimmäisen jälkeen olin kyllä täysin pumpussa, mutta olimme selkeästi parantumassa. San Faustossa on paljon hieman lyhyempiä reittejä metsän siimeksessä. Hieno paikka tämäkin. Vessana toimi sellaisen boulderin ympäristö, että Oulun Cave ry:n jäsenet olisivat varmaan valmiit myymään mummonsa saadakseen kyseisen kiven Ouluun.

535063.jpg

Philipp, Lise ja Liselle myymäni kypärä (hintaan 2 x cerveza).

535065.jpg

Kiipeilymme San Faustossa keskeytyivät synkkien pilvien ilmaantumiseen ja sateeseen. Kun ajoimme sateessa kohti majoitustamme Huescassa ja näimme Rigloksen konglomeraattitornit ensimmäisen kerran "livenä" niin melkein tuntui että olisi parempi, jos se flunssa tulisi uudelleen päälle...

-- Ilkka