Tulimme käymään Bilbaon asunnolla hakemassa viimeiset tavarat. Netti vielä toimii (se saattaa mennä poikki 16.6), joten tässä pikainen päivitys Dima Rockmasterssista.

Rockmaster oli kaksipäiväinen tapahtuma. Perjantaina 12 maailman tämän hetken parasta kiipeilijää (6 naista, 6 miestä) yritti on-sightata (kiivetä reitti tietämättä siitä mitään etukäteen) Baltzolan luolassa. Naisten reitin greidi oli 8b, miesten 8c. Reitit olivat paikallisten tekemiä, ja niiden greidi oli vahvistettu Iker Poun, Josune Bereziartun, Rikardo Otegin ja Dani Andradan toimesta. Jos nimet ovat outoja niin kerrottakoon että kyseiset henkilöt ovat vähintään yhtä taitavia kiipeilijöitä kuin kilpailijat.

Lucka Franko, Slovenia yrittää naisten reittiä.

651138.jpg

Yleisöä luolan suulla.

651141.jpg

Angela Eiter, Itävalta.

651143.jpg

Perjantaina sää oli kuuma ja kostea, joten ikävä kyllä miesten reitti oli märkä eikä sitä voinut kiivetä. Varalla ollut 9a oli myös märkä, joten miehetkin kiipesivät naisten reitin. No, kukaan naisista ei sitä topittanutkaan, joten josko nyt... Lähdimme ostamaan tauolla t-paidat, emmekä sitten nähneet Eibarin oman pojan, maailmanmestari Patxi Usobiagan suoritusta, mutta yleisön huudoista päätellen (ja siitä, että näin köyden yläankkurissa) hän pääsi ylös asti. Ja oli myös ainoa koko porukasta, tosin Tomas Mrazek pääsi myös melko lähelle.

Serik Kasbekov, Ukraina

651146.jpg

Hmm, oiskohan Ranskan Alex Chabot

651147.jpg

Luola sisältä päin. Baltzolan luolassa on lähinnä 8a tai siitä vaikeampia reittejä, ja kaikki ovat todella jyrkkiä. Se on siis meille melko turha kallio kiipeilyn kannalta. Hieno paikka kyllä muuten. Hyvä että tuli nyt käytyä.

651149.jpg

Lauantaina kävimme Baltzolan suoritusten innoittamana itsekin kiipeämässä ja uimassa. Sitten illaksi Dimaan kisoja katselemaan. Iltapäivällä oli avoimet kisat, joista näimme finaalin. Varsinainen "isojen kiipeilijöiden kisa" alkoi klo 22, jotta valoshow pääsi oikeuksiinsa. Sää ei tosin suosinut, ajoittain satoi kaatamalla vettä ja ukosti. Onneksi pahimmat sateet osuivat taukojen ajaksi, ja baarina toimivalla katetulla pelota -kentällä säilyimme kuivana.

Emily Harrington, USA

651150.jpg

Varsinaisen kilpailun reitit olivat taas melko vaikeita, naisille 8b ja miehille 8b+. Reitit oli tehty hyvin siinä mielessä että jokainen kilpailija pääsi eri kohtaan. Erot siis löytyivät.

651152.jpg

Maja Vidmar (?)

651154.jpg

Serik Kazbekov

651156.jpg

Alex Chabot

651158.jpg

651161.jpg

Tulokset vielä: naisista paras ja ainoa topittaja oli Itävallan Angela Eiter, ja miehistä ylivoimaisesti paras oli Baskimaan Patxi. Hän vilkutteli yleisölle otteilta joilta muut tippuivat... ja tippui vasta viimeiseltä otteelta.

Johannan huomio: Angela Eiter on 154 cm pitkä, siis 11 cm Johannaa lyhyempi. Enää eivät siis mene "pääsisin mutku en yllä" -selitykset läpi kallioilla.(Patxi on varmaan joku 220 cm).

-- Ilkka