Noniin, paluu arkeen on tapahtunut ja nyt on oiva aika muistella kesän tapahtumia. Suurin osa edellisestä puolestatoista kuukaudesta tuli vietettyä teltassa - ei onneksi remonteista johtuen vaan ankaran reissaamisen ansiosta...

Teltta, ei tosin meidän vaan Ailan ja Erkin matala maja Luppiolla.

1675066.jpg
Photo: Ilkka

Lomailuhan alkoi Amsterdamista, jossa Ilkalla oli työkokous. Lensimme siis molemmat tuohon varsin vapaamieliseen kaupunkiin torstaina 26.6. Amsterdamissa emme sentään yöpyneet teltassa, vaan Bridge Hotellissa ihan keskustan liepeillä. Majapaikka oli siisti ja ihan mukava, mutta näppärinä tyyppeinä olimme onnistuneet varaamaan omituisen kellarihuoneen pelkällä kattoikkunalla (Skylight room - kuulosti hyvältä). Näkymän puute ei niinkään haitannut, mutta aamulla tuli turhan aikaisin turhan valoisaa, kun verhoja ei ollut.

Perjantaina Ilkka kokousti, ja minä tutustuin kaupunkiin. Eli keskustassa sijaitsevaan eläintarhaan. Ilkasta se oli hassua, mutta minulle täysin luonnollinen valinta. Syyt: a) sää oli hyvä - kuka jaksaa pölyttyä museossa tms. kohteessa aurinkoisena päivänä värjöteltyään Suomen sateissa edelliset kaksi viikkoa. b) Työni on aivan riittävän kulttuuripitoista. c) Eläimet on kivoja.

Artis on varsin vanha eläintarha, perustamisvuosi on 1838. Yllättävän monipuolinen se oli myös, alueelta löytyi kaikki peruseläimet & harvinaisempaa ekstraa kuten gorillalauma. Lisänä oli mm. akvaariotalo (iso, eksyin kerroksiin), perhostalo (kiva mutta kostea), hyönteistalo (en käynyt, näytti ällöltä), zoologinen museo (tuijotin suu auki puoli tuntia valaan luurankoa, oli isohko) ja kallis ravintola (ankea sämpylä). Monille eläimille olisin toivonut isompaa aitausta, mutta pääosin asukit vaikuttivat hyvinvoivilta. Kaupungin keskustassa sijaitsevaan eläintarhaan lienee hieman vaikea luoda esim. Pohjois-Espanjan Cabarcénon kaltaisia olosuhteita.

Tässä outo perulainen eläin, muistutti kauriin ja jäneksen risteymää. Rauhallinen ja lokoisa otus, nimeltänsä Mara.

1759737.jpg

Innostuin näiden lintujen kuvauksellisuudesta niin suuresti, että unohdin tarkistaa niiden nimen kokonaan.Linnut liikkuivat melko vilkkaasti, joten järkevän kuvan ottaminen vei aikaa.

Sukulaiseni vihjaisi, että kyseessä on suula.

1759741.jpg

Lintusaari.

1759748.jpg

Leijonat oli juuri ruokittu kun päädyin aitauksen ääreen, ja pääsin todistamaan uroksen lepäily- ja puhdistautumisoperaatiota.

Normileijonakuva.

1759743.jpg

Slurp.

1808390.jpg

Huoh. Rankkoja kissanpäiviä.

1759746.jpg

Peruskuva kirahveista.

1759740.jpg

-- Johanna

PS. Eläinkuvat näkyvät pienempinä kuin pitäisi, koska kuvankäsittelijä-Ilkka kutisti niitä liikaa.